Bol Malzemos Sahanda Yumurta

bencede

Active member
Bol Malzemos Sahanda Yumurta Tanımı İçin Gereçler

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kapya biber
  • 10 dilim dana salam
  • Beyaz peynir
  • 3 yumurta
Bol Malzemos Sahanda Yumurta Tanımı Yapılışı

Merhaba! kahvaltıda daima tıpkı tip şeyler yemekten sıkıldıysanız bu tanım sizin de hoşunuza gidebilir. Ben pek yumurta sevmediğim için yumurta yiyeceğim vakit içerisine çokça gereç katıyorum. Hem doyurucu birebir vakitte daha lezzetli oluyor. Birkaç haftadır kahvaltı sofralarımızın yıldızı olan bu tanım hem yumurtayı fazlaca seven eşimin birebir vakitte yumurtadan pek hoşlanmayan benim favorimiz oldu. Bakalım siz beğenecek misiniz.

1. birinci vakit içinderda kapya biberlerimizi küçük bir biçimde doğrayarak erimiş tereyağı ve sıvı yağımızın olduğu tavaya alıyor ve orta ateşte sotelemeye başlıyoruz.
  2. Bu esnada salamlarımızı jülyen biçimde doğrayıp çırpma kasemize alıyoruz.
  3. Beyaz peyniri ben çokça koydum, tercih sizin. Benim koyduğum ölçü bir çay bardağı vardır. Kullanacağınız beyaz peyniri de salamların üzerine ufalayın.
  4. Son olarak çırpma kabımıza yumurtalarımızı da kıralım ve tuz, karabiber ya da dilediğimiz baharatlarla tatlandırıp homojen bir karışım olana kadar çırpalım.
  5. Güzelce kızaran (ben biraz fazla kızarmış seviyorum fotoğrafta da bakılırsabileceğiniz üzere ????) biberlerin üzerine karışımı döküp kısık ateşte karıştırarak güzelce pişiriyoruz.
Biz fazlaca severek yiyoruz, umarım siz de beğenirsiniz. Şayet denerseniz yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Afiyet olsun!.