Bu Güne Kadar Denediğiniz Tüm Çılbırları Unutun

bencede

Active member
Bu Güne Kadar Denediğiniz Tüm Çılbırları Unutun Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak sarımsak
  • 1 adet sade açma (Ekmekte kullanabilirsiniz)
  • 1 adet Yumurta
  • 3 yemek kaşığı Yağ
  • Damak tadınıza bakılırsa Tuz ve Pul biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 litre Su
Bu Güne Kadar Denediğiniz Tüm Çılbırları Unutun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin mümkünse çelik bir tencereye suyumuzu alalım ve kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayan suya sirkeyi koyalım. (sirke yumurtanın daha çabuk toplanmasını sağlıyor)
  2. Sirke tadı sevmeyenler limon suyu da kullanabilir lakin sirke daha tesirli.
  3. Küp küp doğradığımız açmayı yahut ekmeği bira ısıtalım ve servis tabağına alalım.
  4. 1 yumurtamızı küçük bir kabın içine kıralım.
  5. Kaynayan suyumuzu karıştırıp bir girdap oluşturalım ve en ortada dönen kısma yumurtayı bırakalım. Şayet beyaz yerlerinde açılma olursa kaşık sayesinde toplaya bilirsiniz. Kıracağımız öteki yumurtalar da var ise tek tek bu süreci yapalım.
  6. 2 dakika pişiyor yumurtalar.
  7. Bu ortada sarımsaklı yoğurt yapalım ve poğaçaların üzerine sarımsaklı yoğurdun yarısını dökelim.
  8. Pişen yumurtalarımızı alıp poğaçaların üzerine koyalım ve kalan yoğurdu da üzerine dökelim.
  9. Son olarak yağımızı içerisine pul biber ekleyelim ve ısıtalım istediğiniz öteki baharat var ise onları da koya bilirsiniz.
  10. Yağ ısındıktan daha sonra yumurtanın üzerine dökelim ve son olarak üzerine tuzunu da atalım. Sıcak bi biçimde servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bu Güne Kadar Denediğiniz Tüm Çılbırları Unutun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst