bencede
Active member
Çakallı Menemeni Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Samsunda rastlamıştık çakallı menemene, ne farkı olabilirki derken “yok bu biçimde bir lezzet derken” bulduk kendimizi.Gelelim tarife, çakallı menemen soğansız yapılır
- 5 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 3 adet yumurta sarısı
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam karabiber ve pul biber
- 1 tutam tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Samsunda rastlamıştık çakallı menemene, ne farkı olabilirki derken “yok bu biçimde bir lezzet derken” bulduk kendimizi.Gelelim tarife, çakallı menemen soğansız yapılır
- Evvel tereyağı tavaya alalım.
- Üzerine ince doğranmış yeşil biberleri ekleyelim, biberler pişince kabuğunu soyup dörde beşe böldüğümüz domatesleri harlı ateşteki tavaya alalım.
- Domatesler piştiğinde ezici ile ezelim.
- Üzerine rendelenmiş kaşarları alalım.
- Kaşarlar yavaşça eriyince yumurta sarıları da tavaya eklenir (Yumurtaların yalnızca sarısı kullanılır) ve süratli biçimde karıştırılır.
- Yumurtada pişince isterseniz bir tutam kaşar daha eklenebilir.
- Pul biber de fazlaca yakışır.