bencede
Active member
Çemen Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Çemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg acı pul biber (hakiki)
- 1 yemek kaşığı çemen tozu
- 1 kase dolusu soyulmuş sarımsak (isteğe bağlı azaltıp, arttırabilirsiniz. )
- Dana kemiği suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı zeytinyağı (200 ml bardak ölçüsü )
Not EkleTanımı Yazdır
- Biber, çemen tozu, baharatlar, soyulmuş ve robotta çekilmiş sarımsak, zeytinyağı bir kapta karıştırılır.
- Dana kemikleri haşlanıp kemik suyu hazırlanır. Kemik suyundan kapta karıştırılan gereçlere yavaş yavaş eklenir. (kemik suyu sıcağa yakın ılık olacak) kıvamına bakılır ve su eklemesi ona bakılırsa yapılır.
- Kıvamı gelince hazır demektir. Dinlendirilip, kaplara koyulup dolapta 1 yıla kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Çemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı