Çemen

bencede

Active member
Çemen Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg acı pul biber (hakiki)
  • 1 yemek kaşığı çemen tozu
  • 1 kase dolusu soyulmuş sarımsak (isteğe bağlı azaltıp, arttırabilirsiniz. )
  • Dana kemiği suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı (200 ml bardak ölçüsü )
Çemen Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Biber, çemen tozu, baharatlar, soyulmuş ve robotta çekilmiş sarımsak, zeytinyağı bir kapta karıştırılır.
  2. Dana kemikleri haşlanıp kemik suyu hazırlanır. Kemik suyundan kapta karıştırılan gereçlere yavaş yavaş eklenir. (kemik suyu sıcağa yakın ılık olacak) kıvamına bakılır ve su eklemesi ona bakılırsa yapılır.
  3. Kıvamı gelince hazır demektir. Dinlendirilip, kaplara koyulup dolapta 1 yıla kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Dilerseniz tüketmedilk evvel dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz. Çemenli yumurta da kahvaltı da olağanüstü bir alternatif ????????.

Çemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst