bencede
Active member
Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kg un
- 2 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 küp şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı süt
- Aldığı kadar su
- Çekilmiş ceviziçi
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Püf noktası: bu pişerken kabarmayacak ince olacak hamuru yapıp kapattıktan daha sonra üzerini yavaşça çatalla deleceğiz ki hamur epeyce kabarmasın.
- Ilık suda şeker eritilir ,içine yaş maya ek edilir ve köpürmesi beklenir.
- Yoğurma kabına ılık süt ,sıvı yağ ,zeytinyağ koyulur.
- Köpüren maya da ek edilip karıştırılır .
- sonrasındasında un dökülür aldığı kadar ılık su temalır .
- Hamurun kıvamı yumuşak ele yapışan bir hamur olacak .
- Bu ölçüde 20 adet getir yaptım arttırıp azaltmak size kalmış.
- Hamur mayalanmaya bırakılır en az 40 dk çabucak sonrasında mayalanan hamurun havası alınır yoğurulur.
- 20 adet avuç ortasından biraz büyük bezeler alınır hepsi eşit olacak biçimde küçük tatlı tabağı boyutunda elimizle hamuru açıyoruz.
- Ortasına robottan incecik çekilmiş ceviz içini koyup elimizle bastırıyoruz .
- daha sonra önümüze gelen kısımdan olmazda başka kısımdan katlamaya başlıyoruz.
- Ucuna gelince uzunlamasına katlıyoruz.
- Elimizle bastıra bastıra 2 tık büyütüyoruz hamuru sonrasındasında fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Benim fırın tepsi 6 adet aldı üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürüp çörek otu atıyoruz.
- Püf nokta :çörek otunun piştikten daha sonra düşmesini dökülmesini istemiyorsanız yumurta sürdükten daha sonra çörek otunu serptiniz ondan sonrasında tekrar fırça ile üzerinden geçin yapışır ve dökülmez.
- Evvelden ısıtılmış 210 derecede kızarana kadar pişiriyoruz, deneyenlere afiyet olsun yorum ve fotoğraflarınızı bekliyorum.