Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi)

bencede

Active member
Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi) Tanımı İçin Gereçler

• 2 kg un
  • 2 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 küp şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • Aldığı kadar su
İçine;

• Çekilmiş ceviziçi
Üzerine;

• Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Püf noktası: bu pişerken kabarmayacak ince olacak hamuru yapıp kapattıktan daha sonra üzerini yavaşça çatalla deleceğiz ki hamur epeyce kabarmasın.
  2. Ilık suda şeker eritilir ,içine yaş maya ek edilir ve köpürmesi beklenir.
  3. Yoğurma kabına ılık süt ,sıvı yağ ,zeytinyağ koyulur.
  4. Köpüren maya da ek edilip karıştırılır .
  5. sonrasındasında un dökülür aldığı kadar ılık su temalır .
  6. Hamurun kıvamı yumuşak ele yapışan bir hamur olacak .
  7. Bu ölçüde 20 adet getir yaptım arttırıp azaltmak size kalmış.
  8. Hamur mayalanmaya bırakılır en az 40 dk çabucak sonrasında mayalanan hamurun havası alınır yoğurulur.
  9. 20 adet avuç ortasından biraz büyük bezeler alınır hepsi eşit olacak biçimde küçük tatlı tabağı boyutunda elimizle hamuru açıyoruz.
  10. Ortasına robottan incecik çekilmiş ceviz içini koyup elimizle bastırıyoruz .
  11. daha sonra önümüze gelen kısımdan olmazda başka kısımdan katlamaya başlıyoruz.
  12. Ucuna gelince uzunlamasına katlıyoruz.
  13. Elimizle bastıra bastıra 2 tık büyütüyoruz hamuru sonrasındasında fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  14. Benim fırın tepsi 6 adet aldı üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürüp çörek otu atıyoruz.
  15. Püf nokta :çörek otunun piştikten daha sonra düşmesini dökülmesini istemiyorsanız yumurta sürdükten daha sonra çörek otunu serptiniz ondan sonrasında tekrar fırça ile üzerinden geçin yapışır ve dökülmez.
  16. Evvelden ısıtılmış 210 derecede kızarana kadar pişiriyoruz, deneyenlere afiyet olsun yorum ve fotoğraflarınızı bekliyorum.