Cheese Balls (Peynir Topu)

bencede

Active member
Cheese Balls (Peynir Topu) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2-2, 5 su bardağı kaşar peyniri rendesi (Başka istediğiniz bir peynir de olabilir)
  • İsteğe bağlı olarak baharatlar (Benim kullandığım pulbiber, kekik, nane, )
  • 1 yumurta akı
  • 2 su bardağı sıvı yağ (Bolda koyabilirsiniz, kızartmak için gerekli aslına bakarsanız)
Cheese Balls (Peynir Topu) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2-2, 5 su bardağı kaşar peyniri rendesini bir kaba döküyoruz ve 3 yemek kaşığı unu ekliyoruz (bu oran değişebilir bu yüzden cıvık olursa un eği yahut katı olursa bir yumurta akı daha koymanızı tavsiye ederim),
  2. Üzerine istediğiniz baharatlardan 1 tatlı kaşığı yahut daha az ekliyoruz çabucak sonrasında ise 1 yumurta akını karışımın üzerine döküyoruz. (Sarısını ziyan etmemek için ondan sonrasında kızartırken peynir topumuzu sarısına bulayabilirsiniz. )
  3. Mıncık mıncık oluncaya kadar yoğuruyoruz (tam hamur kıvamında olmalı) İri erik tanesi halinde yuvarlıyoruz. 2,5 saat boyunca dolapta bekletiyoruz(yoksa ortasındaki kaşar patlar ve tanım boşa gider)
  4. ondan sonrasında en az 2 su bardağı yahut daha fazla yağ da 3-5 dakika pişirin sizde tahminen pişme müddeti değişebilir lakin kehribar rengine döndü mü pişmiş demektir yanına sos için bir daha sonraki tanımıma göz atmayı unutmayın. Afiyet bal şeker olsun :).
 
Üst