bencede
Active member
Cheese Balls (Peynir Topu) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı un
- 2-2, 5 su bardağı kaşar peyniri rendesi (Başka istediğiniz bir peynir de olabilir)
- İsteğe bağlı olarak baharatlar (Benim kullandığım pulbiber, kekik, nane, )
- 1 yumurta akı
- 2 su bardağı sıvı yağ (Bolda koyabilirsiniz, kızartmak için gerekli aslına bakarsanız)
Not EkleTanımı Yazdır
- 2-2, 5 su bardağı kaşar peyniri rendesini bir kaba döküyoruz ve 3 yemek kaşığı unu ekliyoruz (bu oran değişebilir bu yüzden cıvık olursa un eği yahut katı olursa bir yumurta akı daha koymanızı tavsiye ederim),
- Üzerine istediğiniz baharatlardan 1 tatlı kaşığı yahut daha az ekliyoruz çabucak sonrasında ise 1 yumurta akını karışımın üzerine döküyoruz. (Sarısını ziyan etmemek için ondan sonrasında kızartırken peynir topumuzu sarısına bulayabilirsiniz. )
- Mıncık mıncık oluncaya kadar yoğuruyoruz (tam hamur kıvamında olmalı) İri erik tanesi halinde yuvarlıyoruz. 2,5 saat boyunca dolapta bekletiyoruz(yoksa ortasındaki kaşar patlar ve tanım boşa gider)
- ondan sonrasında en az 2 su bardağı yahut daha fazla yağ da 3-5 dakika pişirin sizde tahminen pişme müddeti değişebilir lakin kehribar rengine döndü mü pişmiş demektir yanına sos için bir daha sonraki tanımıma göz atmayı unutmayın. Afiyet bal şeker olsun
.