Çığırtma (Hamur Kızartması)

bencede

Active member
Çığırtma (Hamur Kızartması) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Un
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Çığırtma (Hamur Kızartması) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık süte maya ve şekeri atıp karıştırıyoruz. Maya eridikten daha sonra tuzunu ek ediyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. 30-40 dk mayasının gelmesini bekliyoruz.
  3. sonrasındasında bezelere ayırıp elimizle bastırarak açıyoruz ve ortasını parmağımızla deliyoruz.
  4. Üzerine yavaşça tuz serpiyoruz. Geniş bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz.
  5. Yağ kızdıktan daha sonra hamurlarımızı kızartıyoruz. Afiyet olsun ????.
Çığırtma (Hamur Kızartması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst