bencede
Active member
Çığırtma (Hamur Kızartması) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Un
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık süte maya ve şekeri atıp karıştırıyoruz. Maya eridikten daha sonra tuzunu ek ediyoruz.
- Unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. 30-40 dk mayasının gelmesini bekliyoruz.
- sonrasındasında bezelere ayırıp elimizle bastırarak açıyoruz ve ortasını parmağımızla deliyoruz.
- Üzerine yavaşça tuz serpiyoruz. Geniş bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz.
- Yağ kızdıktan daha sonra hamurlarımızı kızartıyoruz. Afiyet olsun ????.