bencede
Active member
Çikolatalı Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 3 çay bardağı süt
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- Bir çimdik tuz
- 2 su bardağı un
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- daha sonra yağını ,sütü ,vanilyayı ,tuzu ek ediyoruz.
- Akabinde unu, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Teflon tavayı ocağa alıp tavamız ısındıktan daha sonra bir kepçe döküp üzeri göz göz olunca çeviriyoruz.
- Alt üst pişiriyoruz dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun????????.