Çılbır

bencede

Active member
Çılbır Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Toz biber
  • Pişirmek işin tavanın yarısına kadar su
Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtaları içini dağıtmadan farklı bir kaba kırıyoruz.
  2. Tencerede kaynamış olan suyun içine yumurtaları teker teker döküyoruz.
  3. Üstündeki köpüklenmeyi bi kaşık sayesinde alıyoruz.
  4. Rafadan için kısık ateşte 7 dk, büsbütün pişmesi için 15 dk haşlamak kâfi olacaktır.
  5. Pişen yumurtaları servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
  6. Son olarak yağı yakıp içine toz biberi ekliyoruz. Afiyet olsun. :).
Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst