bencede
Active member
Çılbır Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Toz biber
- Pişirmek işin tavanın yarısına kadar su
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları içini dağıtmadan farklı bir kaba kırıyoruz.
- Tencerede kaynamış olan suyun içine yumurtaları teker teker döküyoruz.
- Üstündeki köpüklenmeyi bi kaşık sayesinde alıyoruz.
- Rafadan için kısık ateşte 7 dk, büsbütün pişmesi için 15 dk haşlamak kâfi olacaktır.
- Pişen yumurtaları servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
- Son olarak yağı yakıp içine toz biberi ekliyoruz. Afiyet olsun.
.