bencede
Active member
Çilek Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 1, 250 kilogram çilek
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Çilekleri temizleyip üzerine şeker ilave edip bir gece buz dolabında bekletilir.
- Bir gece beklettikten daha sonra ocakta kaynatıyoruz.
- 10 dakika kaynattıktan daha sonra bir süzgeç sayesinde ortasındaki çilekleri başka bir kaba alıyoruz.
- Çileğin suyunu yoğunlaşana kadar kaynatıyoruz.
- ondan sonrasında ayırdığımız çilekleri içine tekrar ilave diyoruz.
- çabucak sonrasında geri kalan gereçleri ekleyip 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirip bir gece bekletiyoruz. Afiyet olsun ????.