Çilek Reçeli

bencede

Active member
Çilek Reçeli Tanımı İçin Gereçler

  • 1, 250 kilogram çilek
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Çilek Reçeli Tanımı Yapılışı

  1. Çilekleri temizleyip üzerine şeker ilave edip bir gece buz dolabında bekletilir.
  2. Bir gece beklettikten daha sonra ocakta kaynatıyoruz.
  3. 10 dakika kaynattıktan daha sonra bir süzgeç sayesinde ortasındaki çilekleri başka bir kaba alıyoruz.
  4. Çileğin suyunu yoğunlaşana kadar kaynatıyoruz.
  5. ondan sonrasında ayırdığımız çilekleri içine tekrar ilave diyoruz.
  6. çabucak sonrasında geri kalan gereçleri ekleyip 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  7. Kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirip bir gece bekletiyoruz. Afiyet olsun ????.
 
Üst