bencede
Active member
Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet patates
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Biberiye
- Su
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri istediğiniz üzere doğrayın. Tencereye atıp su ekleyin. 10 dakika kaynatın.
- Süzgece aldığınız patateslerin üzerine tuz, karabiber, nişastayı ekleyip çalkalayın.
- Bir kapta yağları, biberiye, kekik i ben dağ kekiği kullanıldım. Kajun baharatı da ekledim. İsterseniz sarımsak ve toz biber de ekleyebilirsiniz.
- Fırın kabına yarısını ekleyin patatesleri ekleyip sosun başka yarısını da ekleyin karıştırın.
- 220 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Çıtır çıtır patatesleriniz hazır. Sıcak tüketin soğuduğunda berbat oluyor.