Çıtır Patates

bencede

Active member
Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Biberiye
  • Su
Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri istediğiniz üzere doğrayın. Tencereye atıp su ekleyin. 10 dakika kaynatın.
  2. Süzgece aldığınız patateslerin üzerine tuz, karabiber, nişastayı ekleyip çalkalayın.
  3. Bir kapta yağları, biberiye, kekik i ben dağ kekiği kullanıldım. Kajun baharatı da ekledim. İsterseniz sarımsak ve toz biber de ekleyebilirsiniz.
  4. Fırın kabına yarısını ekleyin patatesleri ekleyip sosun başka yarısını da ekleyin karıştırın.
  5. 220 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Çıtır çıtır patatesleriniz hazır. Sıcak tüketin soğuduğunda berbat oluyor.
Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst