Çıtır Patates

bencede

Active member
Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet büyük patates (2 adet orta uzunluk )
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu (Olmasa da olur)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesimizi soyup doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Haşlanan patatesi çatalla ezip üstüne nişasta, tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hamuru daha sonra 4 bezeye ayırıyoruz.
  4. Elimizle uzun ince form verip 2 cm kalınlığında kesiyoruz.
  5. Üstüne çatalla basıp hali tamamlıyoruz.
  6. Kızgın yağda gerili önlü pişiriyoruz. Dışı çıtır mı çıtır içi yumuşak patatesimiz servise hazır. Afiyet olsun
    ?
Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst