bencede
Active member
Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet büyük patates (2 adet orta uzunluk )
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu (Olmasa da olur)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesimizi soyup doğrayıp haşlıyoruz.
- Haşlanan patatesi çatalla ezip üstüne nişasta, tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozu ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamuru daha sonra 4 bezeye ayırıyoruz.
- Elimizle uzun ince form verip 2 cm kalınlığında kesiyoruz.
- Üstüne çatalla basıp hali tamamlıyoruz.
- Kızgın yağda gerili önlü pişiriyoruz. Dışı çıtır mı çıtır içi yumuşak patatesimiz servise hazır. Afiyet olsun