Çökelek Kömbesi

bencede

Active member
Çökelek Kömbesi Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

  • 6 bardak un
  • Yarım yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarim çay bardağı süt
  • Aldığı kadar ılık su
İç harcı için

  • 2 kase çökelek (lor)
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Tuz (Lorun tadına bakın tuzunu ona göre ayarlayın )
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
Üzeri için

  • 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ karışım isteğe nazaran çörek otu
Çökelek Kömbesi Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için mayayı 1 bardak suda açın unu derin bir kaba alın mayalı suyu yoğurt süt tuzu ekleyip az az su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ağzını kapatın mayalanmaya alın.
  2. İç harcı için ise çökeleği bir kaba aldıkdan daha sonra maydanoz ve taze soğanı küçük küçük doğrayıp çökeleğe ek edin tuzunu ve öbür materyalleri ekleyip güzelce karıştırın.
  3. çabucak sonrasında mayalanan hamuru tepsinize bakılırsa bezeler kopararak ayarlayın hamurun kalınlığı 2. santim olacak biçimde alıp açın tepsiyi yağlayın ve birinci hamuru koyun.
  4. Üzerine çökelek harcı yayın bir geze daha açıp üzerini kapatın.
  5. kenarları elinizle kapatın.
  6. üzerine yoğurt sıvı yağ karışımı sürün. bıçakla pizza dilimi formunda kesin.
  7. 200 derecede kızarana kadar pişirin.
 
Üst