bencede
Active member
Çökelek Kömbesi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
Hamuru için
- 6 bardak un
- Yarım yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarim çay bardağı süt
- Aldığı kadar ılık su
- 2 kase çökelek (lor)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1.demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- Tuz (Lorun tadına bakın tuzunu ona göre ayarlayın )
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ karışım isteğe nazaran çörek otu
- Hamuru için mayayı 1 bardak suda açın unu derin bir kaba alın mayalı suyu yoğurt süt tuzu ekleyip az az su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ağzını kapatın mayalanmaya alın.
- İç harcı için ise çökeleği bir kaba aldıkdan daha sonra maydanoz ve taze soğanı küçük küçük doğrayıp çökeleğe ek edin tuzunu ve öbür materyalleri ekleyip güzelce karıştırın.
- çabucak sonrasında mayalanan hamuru tepsinize bakılırsa bezeler kopararak ayarlayın hamurun kalınlığı 2. santim olacak biçimde alıp açın tepsiyi yağlayın ve birinci hamuru koyun.
- Üzerine çökelek harcı yayın bir geze daha açıp üzerini kapatın.
- kenarları elinizle kapatın.
- üzerine yoğurt sıvı yağ karışımı sürün. bıçakla pizza dilimi formunda kesin.
- 200 derecede kızarana kadar pişirin.