bencede
Active member
Çok Pratik Bir O Kadar Lezzetli Kabak Sarma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet yumurta
- 2 tane orta uzunluk kabak
- 1 tutam dereotu
- Tuz
- Karabiber
- 250 gram süzme peynir yahut süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda yarımdan biraz fazla kabağı rendeleyip, suyunu sıkalım.
- Kalan kabakları hayli ince bir biçimde doğrayalım.
- Yumurtanın içine tuz ve karabiberi atıp köpürene kadar çırpalım.
- İçine dere otu ve rendelenmiş kabağı ek edip, karıştırıp, pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dökelim.
- Üzerine kenarları üst üste gelecek biçimde kabakları dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim herkeste farklıdır denetim edelim.
- Fırından çıkınca çabucak öteki bir pişirme kağıdın üzerine zıt çevirip rulo yapalım. Soğumaya bırakalım.
- Süzme peynir yahut süzme yoğurtun içine sarımsak tuz ve dereotunu karıştıralım.
- Soğuyan kabağı açıp ortasına karışımdan sürüp, yine rulo yapıp, saralım. 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edelim.