Yenilmez
Active member

Pandemi patlak verdiğinde ülkenin teknik ama aynı zamanda yasal veya okullardaki PCR testlerinin lojistiği konusunda tavsiyeye ihtiyacı vardı. Artık maliyet rakamları masada.
Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, salgının ardından 2020 yılından bu yana dış danışmanlara yaklaşık 7,7 milyon avro ödedi. Bu tutarın büyük bir kısmı (yaklaşık 6,2 milyon euro) yönetim danışmanlığına gitti. Eyalet hükümetine göre şirket, okullarda korona testlerinin planlanması, organizasyonu ve kontrolünü üstlendi.
Eyalet parlamentosunda AfD’nin henüz yayınlanmayan talebine eyalet hükümetinin verdiği yanıttan da anlaşılacağı üzere toplam 14 kuruma danışmanlık hizmeti karşılığında para verildi. Bunlar arasında Bonn Üniversite Hastanesi Hijyen ve Halk Sağlığı Enstitüsü (yaklaşık 40.000 Euro) ve Köln Üniversite Hastanesi (223.000 Euro) gibi bilimsel kurumlar da vardı. Birkaç hukuk firması da para aldı.
Boston Consulting altı milyon eurodan fazla aldı
Yönetim danışmanlığı Boston Consulting, danışmanlık ücretlerinin çoğunluğunu 6,2 milyon euro ile aldı. Şirket, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirildi; bir bakanlık sözcüsüne göre bu, son derece karmaşık olan PCR havuzu testlerini içeriyordu.
Eyalet hükümetine göre, salgının patlak verdiği 2020’de danışmanlık için yapılan toplam harcama 172.000 avro civarındaydı. 2021’de maliyetler keskin bir şekilde arttı: 7,66 milyon euroya. Bundan sonra harcamalar tekrar keskin bir şekilde düştü.