bencede
Active member
Denemeyen Kalmasın (Soğanlı Domatesli Yumurta) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yumurta
- Tuz ,karabiber ,pulbiber (arzuya nazaran kekik)
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları halka halka doğruyoruz (ne hayli kalın nede incecik) teflon tavamıza sıvı yağ döküyoruz biraz ve soğanları güzelce kavuruyoruz yumuşayıncaya kadar bunun için ocağın altını en yüksek dereceye ayarlamayın orta ateşten az yüksek kâfi çabucak yanmasınlar.
- Soğanlar hazır olunca bir daha halka halka büyük doğradığımız domatesleri ekliyoruz ve birlikte soteliyoruz.
- Baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Domatesler yumuşamaya başlayınca bakın yumuşayıp yok olunca değil biraz görünsün istiyoruz
- Yani yumuşayınca yumurtaları ortasına kırıyoruz ve biraz yumurtanın beyazının dağılmasını sağlıyoruz.
- Yumurtaya da tuz ve isteğe bakılırsa pulbiber attık mı tamamdır. Ekmek bana bana yin gari