Deniz Çakır’ın bisikleti çalınmıştı… Hemşire hakkındaki dava düşürüldü

Aslıhan

Active member
Set çalışanını istifaya zorladığı savlarıyla gündeme gelen oyuncu Deniz Çakır’ın meskeninin önünden elektrikli bisikleti çalınmış ve çalan kişinin U. K. isimli bir hemşir olduğu ortaya çıkmıştı. Uygar K. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Ünlü oyuncu Deniz Çakır’ın konutunun önünden çalınan ve kendisine teslim edilen bisikletinin çalınma anına ilişkin imgeler ortaya çıkmıştı. 29 Haziran 2020 günü bisikletin yerinde olmadığını fark edince polis merkezine başvurarak şikayetçi olmuştu. Polisin Çakır’ın konutunun etrafındaki MOBESE imgelerini incelenmesi kararında yakındaki bir aracın plakasından kuşkulu Uygar K. isimli hemşirenin kimliği tespit edilmişti. Uygar K. kendisini telefonla arayan polise cürmünü itiraf etmişti.

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki birinci duruşmaya, tutuksuz sanık Uygar K. ve avukatı katıldı. Şikayetçi Deniz Çakır’ı ise avukatı temsil etti.

İddianamenin okunmasının akabinde kelam alan Çakır’ın avukatı Şaban Doğan, sanığın sıhhat çalışanı olması, soruşturma basamağındaki savunmasında, Kovid-19 hastalarına yardım etmek için aldığını söylemiş olduği bisikletin bedelini de SMA Tip 1 hastası Deniz Elmas’ın yardım hesabına yatırması niçiniyle şikayetten vazgeçtiklerini bildirdi.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, olayın “sıradan hırsızlık” olduğunu belirterek, şikayetten vazgeçildiği için sanık hakkındaki hata tarafından düşme sonucu verilmesini istedi.

Mahkeme, sanık hakkında “bina ortasında koruma altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” cürmünden dava açılsa da aksiyonun “sıradan hırsızlık” kapsamında kalmasını ve Çakır’ın şikayetçi olmamasını dikkate alarak, davanın düşürülmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Olayla ilgili soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, kuşkulu Uygar K. hakkında ‘Nitelikli hırsızlık’ kabahatinden 5 yıldan 10 yıla kadar mahpusu talep edildi. Uygar K. önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Soruşturma devam ederken kameralara yansıyan imgede çalan kişinin yüzü net bir biçimde tespit edilebiliyor. İşte o anlara ilişkin görüntü!

Beşiktaş’ın Kuruçeşme semtinde oturan ünlü oyuncu Deniz Çakır, elektrikli bisikletini apartmanın giriş katındaki merdiven boşluğuna bırakmıştı. Ünlü oyuncu bisikletini, 29 Haziran 2020 günü yerinde olmadığını fark etmişti. Çakır, çalınan yeşil renkteki bisikletinin bulunabilmesi için polis merkezine giderek şikayette bulunmuştu.

• Meskenin etrafındaki mobese kameraları incelendi.
  • Yakındaki aracın plakasının hemşir U.K.’ye ilişkin olduğu ortaya çıktı.
Adresinde bulunamayan ve Sakarya’da olduğu belirlenen U.K. isimli adam, kendisini telefonla arayan polis memuruna cürmünü itiraf etmişti. 20 Eylül tarihinde tabir veren ve sözünün akabinde savcılık tarafınca özgür bırakılan U.K., aracıyla gezerken bisikletin bir apartmanın önünde kilitsiz bir biçimde durduğunu fark ettiğini, bisikletin üzerinde anahtarı olduğunu görür görmez çalıştırıp otomobilin yanına gittiğini, bisikleti katlayıp arabasının art koltuğuna koyduğunu ve Fatih’te bulunan meskenine götürdüğünü söylemişti.

Bir hafta daha sonra Sakarya’daki yazlık meskenine gdolayıp orada da 15 gün kullandığını söyleyen U.K, ‘Pandemiden dolayı hastaneye gidemeyen hastalara meskeninde hizmet vermek için bisikleti kullanırım diye İstanbul’a geldim. Yaklaşık bir hafta söylemiş olduğim işlere gittim. Bisikleti çaldığımdan dolayı epeyce pişmanım. Nasıl bu biçimde bir olaya karıştım hala anlamış değilim.’ dediği de öğrenilmişti. Bisiklet, sahibesi Deniz Çakır’a teslim edilmişti.