Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Pişi

bencede

Active member
Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 600 /700 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 200 gram beyaz peynir rendelenmiş
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Bardak ölcüsü 200 ml


Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına yoğurt ve yumurtaları alıp düzgünce çırpalım unu kabartma tozu nu ekleyelim yavaş yavaş ek edin.
  2. Yumurta büyüklüğüne bakılırsa farklılık gösterebilir kek kıvamında olmalı hamurun yumuşaklığı.
  3. çabucak sonrasında suyu da ekleyip yine karıştıralım kalan öteki malzemeleride ekleyip tekrar düzgünce karıştırıp ön dakika kadar bekletelim.
  4. Tavaya yağımızı alıp uygunca ısıtalım iki yemek kaşığı sayesinde hamurdan alıp yavaşça yağa koyup üstlerinden hafifçeçe bastırıp güzelce kızartalım birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst