bencede
Active member
Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Materyaller
Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 600 /700 gram un
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 200 gram beyaz peynir rendelenmiş
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Sıvı yağ
Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yoğurt ve yumurtaları alıp düzgünce çırpalım unu kabartma tozu nu ekleyelim yavaş yavaş ek edin.
- Yumurta büyüklüğüne bakılırsa farklılık gösterebilir kek kıvamında olmalı hamurun yumuşaklığı.
- çabucak sonrasında suyu da ekleyip yine karıştıralım kalan öteki malzemeleride ekleyip tekrar düzgünce karıştırıp ön dakika kadar bekletelim.
- Tavaya yağımızı alıp uygunca ısıtalım iki yemek kaşığı sayesinde hamurdan alıp yavaşça yağa koyup üstlerinden hafifçeçe bastırıp güzelce kızartalım birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.