Diyarbakır Metodu Babagannuş

bencede

Active member
Diyarbakır Tarzı Babagannuş Tanımı İçin Materyaller

  • 4 orta uzunluk közlenmiş patlıcan
  • 2 orta uzunluk közlenmiş biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Pul biber
Diyarbakır Tarzı Babagannuş Tanımı Yapılışı

Kahvaltınızın vazgeçilmezi olacak bir tanım ???? ayrıyeten meze olarak da kullanmak isteyenler var bu tanımı size kalmış ????????????.

  1. birinci vakit içinderda közlenmiş patlıcan ve biberleri soyup karışık biçimde minicik doğruyoruz.
  2. Kızgın tavaya tereyağını koyup eritiyoruz.
  3. Akabinde patlıcanları koyuyoruz biraz kızardıktan daha sonra dövülmüş sarımsak ve tuzu da ekliyoruz.
  4. Farklı kasede yumurtaları kırıp pul biber ve tuz ile çırpıp tavaya ekliyoruz.
  5. hafifçeten karıştırarak pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. Şimdiden afiyet olsun????????‍????????‍????.
 
Üst