bencede
Active member
Domates Çanağında Fırın Yumurta (Sucuk Ve Kaşarlı) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk domates
- 2 adet küçük yumurta
- 4 adet dilim sucuk
- Dilim veyahut rende kaşar
- Tuz
- Toz biber
- Kekik
- Kuru fesleğen
- Biberiye
- Domateslerin baş kısımlarını halka biçiminde kesiyoruz ve domateslerin içini bıçak ve çay kaşığı sayesinde çıkarıyoruz.
- Domateslerin içine damak tadımıza bakılırsa baharatları serpiştiriyoruz ve serçe parmak kalınlığında olacak biçimde kaşar peyniri yerleştiriyoruz.
- Kaşarın üzerine bir dilim sucuk koyup üzerine toz biber serpiştiriyoruz.
- Bir kasede yumurtaları çırpıp domateslerin içine hisse ediyoruz.
- Hisse ederken domatesleri büsbütün doldurmayınız, 1 parmak boşluk kalsın zira pişerken kabardığı için taşar.
- Ayrıyeten yumurtaların üzerinde çırpmaktan kaynaklanan köpükler var ise kaşık sayesinde sıyırıp atınız, aksi takdirde pişerken epeyce sonucur.
- Yumurtaların üzerine baharatları damak tadımıza nazaran serpiştirip öncesinden ısınmış 190 derece fanlı fırının ortadan bir alt katında 25 dakika pişiriyoruz.
- Ve sıcak sıcak servis ediyoruz.