bencede
Active member
Domatesli Kaşarlı Yumurta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 3-4 kısım taze soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet yumurta
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Çedar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates halka halka doğranır.
- Sıvıyağ tavaya alınır, ısıtılır, domatesler üzerine temalır ve gerili önlü pişirilir.
- Taze soğanlar ince ince doğranır, domatesleri bulunduğu tavada bir süre kavrulur, ondan sonrasında sarımsak da ek edilir ve kavrulur.
- Tereyağ da tavaya alınır.
- Eriyince tuz ve karabiberle çırpılan yumurtalar domateslerin üzerine ek edilir.
- Son olarak pişmeye yakın rendelenmiş kaşar ve çedar peyniri yumurtanın üzerine serpiştirilir.