bencede
Active member
Domatesli Milföylü Tart Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Domatesli Milföylü Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3,5 milföy yaprağı
- 2 domates
- 2/3 paket labne peyniri
- 1 kalın dilim ezine peyniri
- 1 kase kaşar
- Kekik, biberiye, pul biber, sumak, çörek otu, susam, haşhaş
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Not EkleTanımı Yazdır
- Milföy yapraklarını fırın tepsisine dizip büyük bir dikdörtgen oluşturuyoruz.
- Milföy kesimlerinin uçlarını hafifçeçe üst üste getirerek birbirine yapıştırıyoruz.
- Milföyün etrafını 1 parmak genişliğinde çerçeve olacak biçimde bıçakla kesiyoruz.
- Çerçevenin ortasında kalan kısımlara çatal sayesinde delikler açıyoruz.
- Milföyün ortasına labneyi sürüyoruz.
- Üzerine ezine peynirini ufalıyoruz.
- Baharatları bir kapta harmanlayıp peynirlerin üzerine serpiyoruz.
- İnce dilimleyip peçete ile sularını aldığımız domatesleri en üste diziyoruz.
- Üzeri için hazırladığımız sosu kenarlarına ve domateslerin üstüne yayarak döküyoruz.
- Rendelenen kaşarı kenarlarına serpip evvelinde ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
Domatesli Milföylü Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı