Domatesli Milföylü Tart

bencede

Active member
Domatesli Milföylü Tart Tanımı İçin Materyaller

  • 3,5 milföy yaprağı
  • 2 domates
  • 2/3 paket labne peyniri
  • 1 kalın dilim ezine peyniri
  • 1 kase kaşar
  • Kekik, biberiye, pul biber, sumak, çörek otu, susam, haşhaş
Üzerine dökülecek sos için;

  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
Domatesli Milföylü Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Milföy yapraklarını fırın tepsisine dizip büyük bir dikdörtgen oluşturuyoruz.
  2. Milföy kesimlerinin uçlarını hafifçeçe üst üste getirerek birbirine yapıştırıyoruz.
  3. Milföyün etrafını 1 parmak genişliğinde çerçeve olacak biçimde bıçakla kesiyoruz.
  4. Çerçevenin ortasında kalan kısımlara çatal sayesinde delikler açıyoruz.
  5. Milföyün ortasına labneyi sürüyoruz.
  6. Üzerine ezine peynirini ufalıyoruz.
  7. Baharatları bir kapta harmanlayıp peynirlerin üzerine serpiyoruz.
  8. İnce dilimleyip peçete ile sularını aldığımız domatesleri en üste diziyoruz.
  9. Üzeri için hazırladığımız sosu kenarlarına ve domateslerin üstüne yayarak döküyoruz.
  10. Rendelenen kaşarı kenarlarına serpip evvelinde ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Domatesli Milföylü Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst