bencede
Active member
Ekonomik Otlu Patates Lokması (Dışı Çıtır İçi Lokum Kahvaltılık ) Tanımı İçin Materyaller
Tercihen)
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane orta uzunluk patates
- 2 kol taze soğan
- 5 kısım maydanoz
- 5 kol dereotu
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta (Mısır ya da buğday)
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- 1 küçük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler soyularak doğranır ve haşlanır. Haşlanan patatesler ezilir.
- Maydanoz, dere otu ve taze soğan ince kıyılır. Kıyılan yeşillikler ve baharat ezilen patates eklenir ve yoğrulur.
- çabucak sonrasında üzerine nişasta eklenir. Elde yuvarlanan bir kıvama geldiyse olmuş demektir.
- Patatesten ceviz kadar kesimler alınır. Kaseye biraz sıvı yağ koyulur ve el yağlanarak patatesler yuvarlanır.
- Ocağa bol sıvı yağ alınarak kızdırılır. Patates topları yağa alınır. Kızarmaya başladıkça epey zedelemeden orta ara çevrilir. Üzerleri altın sarısı olunca alınır.
- Sosu için; dilerseniz yoğurt ve ezilen sarımsağı karıştırarak patateslerin üzerine ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.