En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tanımı

bencede

Active member
En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı yoğurt (Süzme olmaması tercih edilir)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz
  • 1 kabartma tozu
  • Un (Bu ölçülerle aşağı üst 4 su bardağı kadar ya da 20 yemek kaşığı)
En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 çay bardağı hazır yoğurt, süt ve tuzu bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Homojen bir karışım olduktan daha sonra 1 bardak un ve kabartma tozunu dökelim ve uygunca karıştıralım yavaşça hafifçe yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamurumuz az ele yapışır ancak hal de alır kıvama gelene kadar un ekleyip yoğuralım, ne hayli yumuşak ne sert bir hamur olacak.
  4. Hamurumuz yoğurulduktan daha sonra tezgahımızı yavaşça unlayıp hamurumuzu eşit modüllere bölelim, ben bu türlü 12 eşit kesim yaptım, büyük isteyenler biraz daha az kesime bölebilir fakat en çok 16 kesim yapmanızı öneririm.
  5. Akabinde unladığımız bir yere beze haline getirilmiş hamurları dizelim. Üzerini streç sinema ile kapatalım (hafifçe nemli bir bez de olur ancak bu türlü de poşete giydirin bir 5 dakika fazla beklesin).
  6. Hamurumuz bu türlü 20 dakika kadar beklesin
  7. Akabinde istediğiniz biçime getirin, bu evrede epeyce az un kullanılabilir ancak fazlaya kaçmayın.
  8. Hamura istediğimiz formu verdikten daha sonra üzerlerini tekrar örtüp ya da streç ile kapatıp bi 15 dakika daha beklemeniz tavsiyemdir ancak aceleniz var ise direk ısıtılmış tavanıza da alabilirsiniz.
  9. Beklediğiniz takdirde daha hayli kabaran ve yumuşak bir bazlama olur.
  10. Isıtılmış tavamıza sırayla bazlamalarımızı alalım, önlü artlı daima çevirerek pişirirseniz daha eşit pişen bazlamalar elde edersiniz yani bir tarafın büsbütün pişmesini beklemeyin biraz pişsin çevirin daha sonra yeniden çevirin.
  11. İşte bu kadar pratik ve hakikaten inanılmaz lezzetli, tereyağ bal reçel veyahut peynirlerle servis edebilirsiniz dilediğiniz her ne ise ???? Tanımımı denerseniz yahut beğenirseniz yorum yapmanız ve fotoğraf atmanız ricamdır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun ????????????
En Pratik Ve Lezzetli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst