Et yıkanır mı? Kanlı et yıkanır mı? Pişirmedilk evvel kırmızı et yıkanır mı?

Aslıhan

Active member
Kırmızı et içeriğinde bulunan protein ve demir istikametinden epey güçlü bir besindir. Türkiye’de çok hayli sevilen ve tüketimi epeyce olan mutfaklarımızın şayet olmazsa olmaz yiyeceği ortasına giren kırmızı eti nasıl pişirilmesi gerektiği kıymetlidir. Son günlerde en çok merak edilen sorulardan bir kırmızı et yıkanır m ı oldu? Kanlı olan eti pişirmedilk evvel yıkamak gerekir mi? Sizler için araştırdık. İşte ayrıntılar:

HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN

Mutfakların baş tacı olan kırmızı et Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bir arada sofralarda yerini alıyor. hem de kırmızı eti çokça tükettiğimizde sıhhatimiz için değerli olan mineraller yardımıyla bedenimizi koruyor. Vücudun et depolaması kemik gelişmenine ve kansızlığa karşı da hayli güzel gelmektedir. Tanımı ne olursa olsun yemek menülerinin vazgeçilmezi olan kırmızı etin yıkanır mı yıkanmaz mı tartışma konusudur. Yapılan araştırmalara nazaran kırmızı eti yıkadığınız vakit bakterileri yok etmek yerine onları daha çoğaltmış oluyorsunuz. Bu yüzden kırmızı eti yıkanmaması daha gerçek olur. Uzmanlara nazaran eti inançlı bir biçimde tüketmek ve tüm bakterilerin yok olmasını istiyorsanız gerçek ısıda pişirmeniz kafidir. Kırmızı eti kâfi ısılarda pişirdiğiniz takdirde bütün bakteri ve mikropları öldürmüş olursunuz.


KIRMIZI ETİN KANININ TEMİZLENMESİ

Genelde büyük mutfaklarda bulunan şeflerin eti yıkamama konusunda fazlaca katı kuralları bulunmaktadır. Lakin kırmızı etin üstünde olan kanlar bir süre daha sonra etin bozulmasına sebep olur.


Kanın temizlenmesini istiyorsanız eti süzgeç ortasında koyup etin tüm kanını süzdürün.

Tüm kanını süzdürdükten daha sonra bir kap içerisine koyup üzerine soğuk su ekleyip yaklaşık 10 dakika kapalı bir biçimde bekletin. Sıcak suyla yıkamayın. Zira sıcak su etin hem tadını bozar birebir vakitte yapısını bozar.

Ayrıyeten etin üzerinde fazla kir yahut yabancı bir husus bulunuyorsa tıpkı süreçle eti yıkayabilirsiniz. Lakin etin yalnızca makul yerlerinde küçük kir ya da hususlar var ise onları yıkamak yerine bıçak sayesinde kesip atabilirsiniz.


KANLI ET YIKANIR MI, ET TUZLANIR MI? ET NASIL PİŞMELİ?
 
Üst