Ferhat Göçer: Şöhret verdiği kadar aldı

Aslıhan

Active member
Ünlü müzikçi Ferhat Göçer verdiği özel röportajda hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Sanat dünyasının kıymetli isimlerinden biri olan müzikçi Ferhat Göçer hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu. Çıkardığı romantik müziklerle milyonlarca kişi tarafınca dinlenen Göçer, ‘Şöhretin verdikleri kadar ömrümden aldıkları da oldu” dedi.

“Şöhretin herkese ödettiği bir bedel vardır. Aldığı kadar verdiği vardır, verdiği kadar aldığı vardır” diyen müzikçi, “Ünlü olmak benden hiç bir şey eksiltmedi. Zira ben sahnedeyken Ferhat Göçer’im. Onun haricinde bayağı bir insan olmayı başarabiliyorum. O şöhretin büyüsüne kapılmış, kaygı meskeni üzere şöhretimi kaybedersem ne yaparım paniği ortasında hayatıyorum. İçimde ukde kalan elbette bir şeyler var. Hepimizin yok mu? Fakat bunlarında bana özel kalmasını isterim” dedi.

HİSLERİM ALTÜST OLMALI

“Şarkıları seçerken okurken neye dikkat ediyorsunuz?’ biçimindeki soru üzerine Ferhat Göçer şunları lisana getirdi: “Şarkılarımı seçerken gönüllere dokunmayı fazlaca seviyorum. Evvel kendi gönlüme dokunsun istiyorum, evvel kendi hislerim bir altüst olsun istiyorum, evvel müzik kelamını okuduğumdaki hissin şayet o his beni memnun ediyorsa ya da yaralıyorsa ya da derinden sarsıyorsa bunun aynısının dinleyene de geçmesini fazlaca istiyorum olağan olarak.’

“Şarkılarım müzikseverlerle buluşmadan evvel ‘Bu kere beğenilmeme durumu olur mu? Ya sevilmez, ya lisanlara dolanmazsa durumu olur mu?’ diye elbette daima düşünüyorum” diyen Göçer, “Ancak artık her müziğin tıpkı pahada ilgi bakılırsaceğini, sevileceğini ya da sevilmeyeceğini esasen hepimiz biliyoruz. Her müziğin kendine göre yarattığı öteki bir alan var, öbür hitap ettiği bir kitle var. Bu yüzden benim gönlüme, yakın etrafımdaki insanların gönlüne dokunan müzikleri söylemeyi seviyorum. “Ah bu müzik sevilmezse, ah bu müzik lisanlara dolanmazsa ne olacak” diye panik haline asla düşmüyorum. Her müziğin kendine bakılırsa bir bahtı var” diye konuştu.

“En epeyce kimin sesi ve müzikleri sizi hüzünlendirir?” sorusuna karşılık yorumcu “Buna tek bir isim vermek biraz sıkıntı olabilir. kimi vakit Neşet Ertaş’ın bir türküsünden epey hüzünlenip, türkünün ortasında kendini diğer bir dünyaya seyahat yaparken hissediyor, kimi vakit de Antonio Bocelli’nin o eşsiz aryalarında diğer bir yere uzanıyor yüreğim, ruhum. Müzik epey kozmik bir olgu. O yüzden müzik dinlemekten, müzik yapmaktan sınırsız zevk alıyorum ve müzikle yaşıyorum.

Ferhat Göçer en büyük pişmanlığı ve en büyük korkusu sorulduğunda ise “Bu pişmanlıklar ve kaygılar yaş aldığımız sürece, yaşadığımız olaylarla ilişkili olarak daima değişir. Benim en büyük pişmanlığım diyebileceğim bir şeyim yok Allah’a şükürler olsun. Yaşadığımız her şey, yanılgılarımız, başarısızlıklarımız bizi bugünlere taşıyan, kişiliğimizin altını çizen, kişiliğimizi netleştiren olaylardır diye düşünüyorum. En büyük endişem ne olabilir ki? En büyük endişem tabi ki evlatlarımın başına bir şey gelmesi olabilir. Çok sevdiklerimin canının yanması” diye karşılık verdi.

RUHUMDA DEĞİŞİMLER KELAM KONUSU

Pandemi sürecinde ruhunda ve ömründe bir fazlaca beşerde olduğu üzere değişiklikler olduğunu anlatan Göçer şunları lisana getirdi; “Bir defa değer verdiğim olaylar, beşerler, durumlar fazlaca daha netleşti, hayli daha barizleşti. İnsanın kendi değerini bilmesi, etrafındakilerin değerini bilmesi, vazgeçilmezlerine bir ahtapot üzere sarılması gerektiğini öğrenmiş oldum. Daha dinginleştim, üzüleceğim şeyler değişti, üzüldüğüm şeyler değişti, hayatımda bir epeyce şey yer değiştirdi açıkçası. Maneviyat ve husus bakımından bedel verilen olayların aslında o kadar da değerli olmadığının farkına vardım. Ya da dediğim üzere sıralarında değişiklikler yaptım. Bu pandemi mühletince yalnızlığın da değerli olmuş olduğunu, az şeyle yetinmenin de olabileceğini öğrenmiş oldum. Maddiyattan hayli maneviyatın ömrümüzde besbelli olması gerektiğini öğrendim.