bencede
Active member
Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Not: Patatesler doğranır doğranmaz bekletilmeden un ve baharatları ekleyin. Patatesler bekleyince suyunu salıyor buda unun topaklaşmasına niye oluyor.
Fırında Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler kızartmalık doğranır.
- Baharatlar, tuz ve un katılarak yeterlice karıştırılır.
- Son olarak yağ katılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üst üste gelmeyecek biçimde temalır.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt ve üst olarak kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Patatesler doğranır doğranmaz bekletilmeden un ve baharatları ekleyin. Patatesler bekleyince suyunu salıyor buda unun topaklaşmasına niye oluyor.
Fırında Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı