Fırında Çıtır Patates

bencede

Active member
Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Fırında Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesler kızartmalık doğranır.
  2. Baharatlar, tuz ve un katılarak yeterlice karıştırılır.
  3. Son olarak yağ katılır.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üst üste gelmeyecek biçimde temalır.
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt ve üst olarak kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Yağ son konmazsa un topaklaşır lezzete bir zahmet olmuyor lakin imaj hoş olmuyor.

Not: Patatesler doğranır doğranmaz bekletilmeden un ve baharatları ekleyin. Patatesler bekleyince suyunu salıyor buda unun topaklaşmasına niye oluyor.

Fırında Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst