Fırında Kabak Mücver

bencede

Active member
Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg kabak
  • 2 adet yumurta ( küçükse 3 adet kullanın)
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç ( isteğe bağlı bende yoktu kullanmadım )
  • 1 adet kuru soğan yahut 3 kol yeşil soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı peynir yahut rendelenmiş kaşar
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Üzerini süslemek için
  • Susam çörek otu yahut mavi haşhaş kullanabilirsiniz
Fırında Kabak Mücver Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabak ,patates, havuç ve soğanı rendeliyoruz. Suları gidene kadar avuç içimizde yahut bir tülbent sayesinde sıkıyoruz.
  2. ondan sonrasında bir kaba alarak üzerine ince doğradığımız maydanoz, yumurta ,yağ ,peynir baharatları ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. çabucak sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  4. İsterseniz yaladığınız isterseniz de yağlı kağıt serdiğiniz borcamınıza karışımı döküyoruz.
  5. Üzerine susam vs ekleyip süslüyoruz.
  6. Evvelden 100° ile ısıttığımız fırında birinci 20 dk 150 daha sonraki 20 dk da 230-250 derecede pişiriyoruz. İçinin hamur kalmaması için pişme basamağında kısık ayarda pişmesi daha âlâ oluyor.
  7. Kürdan testi yaptıktan daha sonra pişip pişmediğinden emin olarak fırından çıkartınız.
  8. Birinci sıcaklığı gittikten daha sonra servis edebilirsiniz soğuk da tüketebilirsiniz.
 
Üst