bencede
Active member
Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg kabak
- 2 adet yumurta ( küçükse 3 adet kullanın)
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç ( isteğe bağlı bende yoktu kullanmadım )
- 1 adet kuru soğan yahut 3 kol yeşil soğan
- 1 avuç maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı peynir yahut rendelenmiş kaşar
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Üzerini süslemek için
- Susam çörek otu yahut mavi haşhaş kullanabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak ,patates, havuç ve soğanı rendeliyoruz. Suları gidene kadar avuç içimizde yahut bir tülbent sayesinde sıkıyoruz.
- ondan sonrasında bir kaba alarak üzerine ince doğradığımız maydanoz, yumurta ,yağ ,peynir baharatları ekleyerek karıştırıyoruz.
- çabucak sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- İsterseniz yaladığınız isterseniz de yağlı kağıt serdiğiniz borcamınıza karışımı döküyoruz.
- Üzerine susam vs ekleyip süslüyoruz.
- Evvelden 100° ile ısıttığımız fırında birinci 20 dk 150 daha sonraki 20 dk da 230-250 derecede pişiriyoruz. İçinin hamur kalmaması için pişme basamağında kısık ayarda pişmesi daha âlâ oluyor.
- Kürdan testi yaptıktan daha sonra pişip pişmediğinden emin olarak fırından çıkartınız.
- Birinci sıcaklığı gittikten daha sonra servis edebilirsiniz soğuk da tüketebilirsiniz.