Fırında Sebzeli Mücver

bencede

Active member
Fırında Sebzeli Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 orta uzunluk kabak
  • 5-6 kısım yeşil soğan
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Yarım demetten az nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Fırında Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yeşilliklerimizi düzgünce yıkayıp bir kabın içine ince ince hepsini doğruyoruz.
  2. Kabaklarımızı kabuklarını soymadan güzelce yıkadıktan daha sonra rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz kabın içerisine ekliyoruz.
  3. Öbür bir kabın içerisine yumurtalarımızı kırıp düzgünce çırpıyoruz.
  4. Yağ,süt,tuzu ve pulbiber ek edip uygunca çırpıyoruz.
  5. Unu yavaş yavaş eleyip düzgünce karıştırıyoruz.
  6. çabucak sonrasında doğradığımız ve rendelediğimiz kabakların içerisine ekliyoruz.
  7. Yeterlice karıştırdıktan daha sonra yağladığımız borcamın içine döküyoruz.
  8. Daha öncesinden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
Fırında Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst