bencede
Active member
Fırında Sebzeli Mücver Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 orta uzunluk kabak
- 5-6 kısım yeşil soğan
- Yarım demetten az maydanoz
- Yarım demetten az nane
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşilliklerimizi düzgünce yıkayıp bir kabın içine ince ince hepsini doğruyoruz.
- Kabaklarımızı kabuklarını soymadan güzelce yıkadıktan daha sonra rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz kabın içerisine ekliyoruz.
- Öbür bir kabın içerisine yumurtalarımızı kırıp düzgünce çırpıyoruz.
- Yağ,süt,tuzu ve pulbiber ek edip uygunca çırpıyoruz.
- Unu yavaş yavaş eleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- çabucak sonrasında doğradığımız ve rendelediğimiz kabakların içerisine ekliyoruz.
- Yeterlice karıştırdıktan daha sonra yağladığımız borcamın içine döküyoruz.
- Daha öncesinden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.