Fırında Sebzeli Rulo Omlet

bencede

Active member
Fırında Sebzeli Rulo Omlet Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 5 mantar
  • 4-5 yemek kaşığı haşlanmış ıspanak
  • 1 kapya biberi
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 kısım nane (Üzeri için)
Fırında Sebzeli Rulo Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un ve yumurta çırpılır. Hamur kıvam alınca üzerine süt eklenir.
  2. Çırpıcı ile süt de karıştırılır. Üzerine tuz karabiber hardal ek edilir ve karıştırmaya devam edilir.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışım dökülür. Üzerine ıspanak mantar biber eklenir.
  4. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
  5. Yumurta ve sebzeler piştikten daha sonra kaşar dilimleri üzerine ek edilerek birkaç dakika daha fırında peynirlerin erimesi beklenir. (Toplamda 12 – 13 dakikalık pişme müddeti var)
  6. Piştikten daha sonra omlet kesim tahtasına alınır.
  7. Pişirme kağıdının bir kenarından tutularak omlet rulo yapılır ve iki santim genişliğinde kesilir.
  8. Üzerine nane yaprakları ek edilir ve artık servise hazır!. Afiyet olsun!.
Fırında Sebzeli Rulo Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst