bencede
Active member
Fırında Sebzeli Rulo Omlet Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 5 mantar
- 4-5 yemek kaşığı haşlanmış ıspanak
- 1 kapya biberi
- 100 gram kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 kısım nane (Üzeri için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve yumurta çırpılır. Hamur kıvam alınca üzerine süt eklenir.
- Çırpıcı ile süt de karıştırılır. Üzerine tuz karabiber hardal ek edilir ve karıştırmaya devam edilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışım dökülür. Üzerine ıspanak mantar biber eklenir.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
- Yumurta ve sebzeler piştikten daha sonra kaşar dilimleri üzerine ek edilerek birkaç dakika daha fırında peynirlerin erimesi beklenir. (Toplamda 12 – 13 dakikalık pişme müddeti var)
- Piştikten daha sonra omlet kesim tahtasına alınır.
- Pişirme kağıdının bir kenarından tutularak omlet rulo yapılır ve iki santim genişliğinde kesilir.
- Üzerine nane yaprakları ek edilir ve artık servise hazır!. Afiyet olsun!.