bencede
Active member
Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi kabuklarıyla birlikte pakça yıkayalım ve elma dilimleri halinde dilimleyelim.
- İsteğe bağlı olarak 1 adet havucu da kabukları soyulmuş biçimde dilimleyelim.
- Tepsiye döküp tuzu ve baharatları ekleyerek yeterlice harmanlayıp akabinde zeytinyağını üzerine gezdirelim ve yeniden karıştıralım.
- 250 derecede ısıtılmış fırına sürelim. (pişirdiğiniz kabın üzerine folyo çekip bi mühlet piştikten daha sonra üzerini açabilirsiniz yeterlice kızarması için)
- Üzeri yavaşça kızarıncaya kadar pişirelim. Vee enfes lezzet sunuma hazır ???? deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.