Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates

bencede

Active member
Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 6-7 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi kabuklarıyla birlikte pakça yıkayalım ve elma dilimleri halinde dilimleyelim.
  2. İsteğe bağlı olarak 1 adet havucu da kabukları soyulmuş biçimde dilimleyelim.
  3. Tepsiye döküp tuzu ve baharatları ekleyerek yeterlice harmanlayıp akabinde zeytinyağını üzerine gezdirelim ve yeniden karıştıralım.
  4. 250 derecede ısıtılmış fırına sürelim. (pişirdiğiniz kabın üzerine folyo çekip bi mühlet piştikten daha sonra üzerini açabilirsiniz yeterlice kızarması için)
  5. Üzeri yavaşça kızarıncaya kadar pişirelim. Vee enfes lezzet sunuma hazır ???? deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst