Fıstık Ezmesi

bencede

Active member
Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Materyaller

  • 200g kabuğu soyulmuş yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Fıstık Ezmesi Tanımı Yapılışı

  1. Büsbütün kabukları soyulmuş fıstıkları tavada biraz kavurun.
  2. Fıstıkların dışı parlak olana kadar yani yağını çıkarana kadar. (3-4 dk).
  3. Fıstıklar hala sıcakken doğrayıcı mutfak robotuna alıp sürülebilir kıvama gelene kadar çekin.
  4. ondan sonrasında bal ve zeytin yağını ekleyip homojen kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  5. Sıkı kapaklı bir kaba yahut kavanoza alıp istediğiniz vakit tüketebilirsiniz.
  6. Buz dolabında koruma ediniz.
 
Üst