bencede
Active member
Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı maya
- Aldığı kadar un
- Peynir
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı evvel az şeker ve 2 katı sıcak suyla kabartın.
- daha sonrasında hamur gereçlerini un hariç ekleyip bi karıştırın.
- Unu denetimli ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyorun.
- 1 saat dinlendirip hamurdan eşit bezeler yapın.
- Merdaneyle açın.
- İçine kaşar peynir yahut beyaz peynir kullanabilirsiniz.
- Hamuru kenarlarından büzerek kapatın.
- Kapattığınız hamuru tezgahta un serpip açabildiğiniz kadar açın ve teflon tavada üstü kapalı biçimde pişirin.
- Pişen hamuru tabağa alın ve üzerine tereyağ sürün.
- Hamurları bu türlü üst üste dizin. Afiyet olsun.