Gözleme

bencede

Active member
Gözleme Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı maya
  • Aldığı kadar un
İçi için;

  • Peynir
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mayayı evvel az şeker ve 2 katı sıcak suyla kabartın.
  2. daha sonrasında hamur gereçlerini un hariç ekleyip bi karıştırın.
  3. Unu denetimli ekleyin.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyorun.
  5. 1 saat dinlendirip hamurdan eşit bezeler yapın.
  6. Merdaneyle açın.
  7. İçine kaşar peynir yahut beyaz peynir kullanabilirsiniz.
  8. Hamuru kenarlarından büzerek kapatın.
  9. Kapattığınız hamuru tezgahta un serpip açabildiğiniz kadar açın ve teflon tavada üstü kapalı biçimde pişirin.
  10. Pişen hamuru tabağa alın ve üzerine tereyağ sürün.
  11. Hamurları bu türlü üst üste dizin. Afiyet olsun.
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst