bencede
Active member
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet lavaş (Yumuşacık mayasız konut lavaşı, tarifimdeki lavaşlar)
- 3-4 dilim sucuk (Küçük doğranmış)
- 3 adet, tost dilim peynir
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Daha evvelki tanımımda kullandığım, yumuşacık mayasız lavaş hamurumdan kullandım, dolapta 3_4 gün koruma ediyorum, yada pişirip bir poşette buzluğa atıp, gerektiği kadarını kullanabilirsiniz.
- İki adet beze yaptığımız hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Bir adedinin birinci tarafını uygunca pişirip, art tarafın yavaşça pişiriyoruz.
- İkinci yufkanın da birinci tarafını pişirip, ardını çevirelim, sucuk ve peynirleri yerleştirelim, evvelki pişirdiğimiz yufkayı üzerine seriyoruz (Az pişirdiğimiz taraflar üstte kalacak)
- Yanından tavaya biraz sıvı yağ koyup, alta geçmesini sağlayalım, kapak kapatıp, kısık ateşte, iki dakika kadar yakmadan her tarafını dikkatli bir biçimde pişiriyoruz.
- Art tarafını çevirip bir daha yağ koyarak birebir biçimde pişiriyoruz. Çok lezzetli ve hoş bir kahvaltı, katiyen tavsiye ederim ????