Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla)

bencede

Active member
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet lavaş (Yumuşacık mayasız konut lavaşı, tarifimdeki lavaşlar)
  • 3-4 dilim sucuk (Küçük doğranmış)
  • 3 adet, tost dilim peynir
Pişirmek için

  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Daha evvelki tanımımda kullandığım, yumuşacık mayasız lavaş hamurumdan kullandım, dolapta 3_4 gün koruma ediyorum, yada pişirip bir poşette buzluğa atıp, gerektiği kadarını kullanabilirsiniz.
  2. İki adet beze yaptığımız hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  3. Bir adedinin birinci tarafını uygunca pişirip, art tarafın yavaşça pişiriyoruz.
  4. İkinci yufkanın da birinci tarafını pişirip, ardını çevirelim, sucuk ve peynirleri yerleştirelim, evvelki pişirdiğimiz yufkayı üzerine seriyoruz (Az pişirdiğimiz taraflar üstte kalacak)
  5. Yanından tavaya biraz sıvı yağ koyup, alta geçmesini sağlayalım, kapak kapatıp, kısık ateşte, iki dakika kadar yakmadan her tarafını dikkatli bir biçimde pişiriyoruz.
  6. Art tarafını çevirip bir daha yağ koyarak birebir biçimde pişiriyoruz. Çok lezzetli ve hoş bir kahvaltı, katiyen tavsiye ederim ????
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst