bencede
Active member
Hamur Kalmayan İçi Boş Pişi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı süt (ılık)
- Yarım su bardağı su (ılık)
- Yarım paket toz maya (5 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ılık sütü ve suyu maya ile karıştırıp beş dakika faal olması için bekleyelim.
- Akabinde undan üç su bardağı ekleyip yoğuralım ve tuzu ekleyelim ondan sonrasında son bardak unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Kapağını kapatıp mayalanması için bekleyelim (iki katına çıktı mı tamamdır).
- Akabinde mayalanan hamurunun havasını alalım ve un serpilip tezgahta merdane ile açalım, ince de olmasın kalın da kenarları serçe parmağınızın kalınlığın da olsun.
- çabucak sonrasında bir su bardağı yardımı ile yuvarlak şekiller oluşturalım.
- Küçük yuvarlak yapmak istersek görsel olarak güzel duruyor, ağzı yuvarlak küçük bir şişe yardımı ile yapabilirsiniz.
- Biçim verdiğimiz hamurunuzun üstünü bir bezle örtelim ve 10 dakika kadar bekletelim.
- Akabinde derin bir tavaya yağ dökelim biraz bol olmalı, patates kızarttığınız tavada ki üzere,.
- Yağı olabildiğince ısıtalım, pişme sırasında ki kabarması için, yağ uygunca kızarsın içine küçük bir hamur parçası atarak kızarma derecesini ayarlayabilirsiniz.
- Akabinde hamurlarımızı yağın içine atıp üstüne kaşıkla içinde ki yağdan dökelim ki tıpkı ayarda kızarsın hepsi. Hepsini bu şekilde pişirip servis edebiliriz. Afiyet olsun ????????????.