Hamur Kalmayan İçi Boş Pişi

bencede

Active member
Hamur Kalmayan İçi Boş Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yarım su bardağı su (ılık)
  • Yarım paket toz maya (5 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
Hamur Kalmayan İçi Boş Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle ılık sütü ve suyu maya ile karıştırıp beş dakika faal olması için bekleyelim.
  2. Akabinde undan üç su bardağı ekleyip yoğuralım ve tuzu ekleyelim ondan sonrasında son bardak unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
  3. Kapağını kapatıp mayalanması için bekleyelim (iki katına çıktı mı tamamdır).
  4. Akabinde mayalanan hamurunun havasını alalım ve un serpilip tezgahta merdane ile açalım, ince de olmasın kalın da kenarları serçe parmağınızın kalınlığın da olsun.
  5. çabucak sonrasında bir su bardağı yardımı ile yuvarlak şekiller oluşturalım.
  6. Küçük yuvarlak yapmak istersek görsel olarak güzel duruyor, ağzı yuvarlak küçük bir şişe yardımı ile yapabilirsiniz.
  7. Biçim verdiğimiz hamurunuzun üstünü bir bezle örtelim ve 10 dakika kadar bekletelim.
  8. Akabinde derin bir tavaya yağ dökelim biraz bol olmalı, patates kızarttığınız tavada ki üzere,.
  9. Yağı olabildiğince ısıtalım, pişme sırasında ki kabarması için, yağ uygunca kızarsın içine küçük bir hamur parçası atarak kızarma derecesini ayarlayabilirsiniz.
  10. Akabinde hamurlarımızı yağın içine atıp üstüne kaşıkla içinde ki yağdan dökelim ki tıpkı ayarda kızarsın hepsi. Hepsini bu şekilde pişirip servis edebiliriz. Afiyet olsun ????????????.
 
Üst