Hamur Kızartması (Bizim Değimimizle Hurma)

bencede

Active member
Hamur Kızartması (Bizim Değimimizle Hurma) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hamur mayası
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket karbonat
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un
Hamur Kızartması (Bizim Değimimizle Hurma) Tanımı Yapılışı

  1. Hamur mayasını 2 kaselik ılık suda 10 dk bekletin(az yapmak istiyorsanız suyu 1 kase bırakabilirsiniz).
  2. Akabinde evvel tuz, yumurta ve maya olmak üzere bütün materyalleri karıştırıp yoğurun ve 1 saat üzerini bir örtü ile kapatarak mayalamaya bırakın.
  3. Akabinde istediğiniz hali vererek bol yağda kızartın.
  4. Mayalamadan yapmak istiyorsanız maya yerine yalnızca 1 paket karbonat tozu ve üzerine 2 çay kaşığı limon suyu sıkarakta yapabilirsiniz.
  5. Limon suyu karbonatı köpürterek hamurun daha pofuduk olmasını sağlıyor fakat tabi isteğe bağlı. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun????????.
 
Üst