bencede
Active member
Hamur Kızartması (Bizim Değimimizle Hurma) Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı hamur mayası
- 2 tatlı kaşığı kadar tuz
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket karbonat
- 2 çay kaşığı limon suyu
- Aldığı kadar un
- Hamur mayasını 2 kaselik ılık suda 10 dk bekletin(az yapmak istiyorsanız suyu 1 kase bırakabilirsiniz).
- Akabinde evvel tuz, yumurta ve maya olmak üzere bütün materyalleri karıştırıp yoğurun ve 1 saat üzerini bir örtü ile kapatarak mayalamaya bırakın.
- Akabinde istediğiniz hali vererek bol yağda kızartın.
- Mayalamadan yapmak istiyorsanız maya yerine yalnızca 1 paket karbonat tozu ve üzerine 2 çay kaşığı limon suyu sıkarakta yapabilirsiniz.
- Limon suyu karbonatı köpürterek hamurun daha pofuduk olmasını sağlıyor fakat tabi isteğe bağlı. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun????????.